Kelionės trukmė: 1 d.
Kelionės kaina: 0 €
Vyksite į Anykščių kraštą. Sakoma, kad jis – aukštaičių istorijos ir kultūros lobynas, kuriame dera gamta, istorija, kultūra.
Kelionę pradėsite pasivaikščiojimu medžių viršūnėmis. Anykščių šilelyje vinguriuojantis medžių lajų takas*, vienintelis ne tik Baltijos šalyse, bet ir Rytų Europoje, ves jus į 21 metro aukštį, kilsite nuo žemės iki medžių viršūnių, o nuo apžvalgos bokšto, kuris yra 36 metrų aukštyje, išvysite apdainuotąjį Anykščių šilelį, pasigrožėsite Šventosios upės vingiais. Čia pat prie lajų tako stūkso lankomiausias akmuo Lietuvoje – Puntukas. Tai antras pagal dydį akmuo po Barstyčių akmens.
Apsilankysite Arklio muziejuje*, kur autentiškoje XX a. pradžią menančioje troboje susipažinsite su mūsų etninės kultūros simbolio – duonos keliu nuo rugių sėjos iki duonos riekės. Kiekvieną tarsi namiškį maloniai sutikusi ir už stalo pasodinusi gaspadinė papasakos apie rugių sėjimą, kūlimą, malimą, duonos raugimą ir užmaišymą. Sužinosite apie senolių duonos kepimo papročius ir pagerbimo ritualus, šeimos tradicijas, susipažinsite su senoviniais buities rakandais. Kiekvienam bus suteikiama nepakartojama galimybė pačiam suformuoti ir ką tik iškūrentoje duonkepėje išsikepti savo duonos kepalėlį. Kol keps duonelė, skanausite kaimiškas vaišes, aplankysite Arklio muziejų.
Toliau keliausite į “Anykščių vyninę”, kuri duris lankytojams atvėrė 2001 metų pabaigoje. Čia sudalyvausite ekskursijoje po vyno gamyklą ir degustuosite* „Anykščių vyno“ produkciją. Degustacijos metu susipažinsite su lietuviško vyno tradicijomis, o bendrovės specialistai papasakos apie gėrimų sudėtį, aromato ir skonio ypatumais bei vyno ragavimo kultūra.
Važiuojant namo sustosite Kavarske, kur aplankysite nuo XVI a. įvairiais padavimais garsinamą Šv. Jono krikštytojo šaltinį. Šaltinio vanduo stebuklingas: gydo, gaivina, stiprina. O kelionei baigiantis paskanausite garsiųjų Kavarsko koldūnų*, gaminamų pagal senovinį receptą ir įtrauktų į Aukštaitijos kulinarinį paveldą.
Pasirinktinai galima lankyti: